Ресмия и Ибрахим от шуменското село Стоян Михайловски от дни се готвят за празника Курбан Байрам.
Както повелява традицията двамата закупили овен.
Дясната половина на жертвеното животно ще раздадат на бедни и болни съселяни. Ще има и за близки приятели.
Останалата лява част от овена приготвят за трапезата в дома тази вечер, когато на масата ще се събере цялото семейство – деца, внуци и правнуци, разказват те пред Bulgaria ON AIR.
Месото пък се подготвя по специална рецепта. На празничната трапеза задължително присъстват баклава, сутляш, кисел, сърми и млечна баница. През целия ден близки и съседи се поздравяват с празника независимо от религията им.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
6
/./
преди 6 годиниПразника е същия като нашия Гергьовден. Коли се мъжко агне за курбан, за здраве и плодородие. Разликата е само в това, как се приготвя месото. Те го варят а ние го печем на пещ. Това е единствената разлика в двата празника. Така че уважавайте ги, както те ни уважават и поздравяват на Гергьовден.Шекер байряма пък е същия като нашия празник Заговезни. И на двата празника се яде сладко. Ние халва, те баклава.
5
Анонимен
преди 6 годиниKurban bayramiz kutlu olsu
4
Анонимен
преди 6 годиниNA VSICKI MUSULMANI I HRISTIANI CESTIT PRAZNIK-NIE SME BRATYA I DA SE OBICAME VO VEKI VEKOV ,KAKTO E KAZAL ISHTIMANDRIATA MOSUL.