Снимка: БТА, архив
fallback

По разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" ще провери ситуацията с полетите на авиокомпания Wizz Air. Това съобщиха от министерството.

Oще по темата

Разпореждането е във връзка със зачестилите случаи на продажба на повече седалки от наличния капацитет на унгарския авиопревозвач, изпълняващ полети до и от България.

Инспекторите на ГД ГВА ще извършат SAFA /Safety Assessment of Foreign Aircraft/ проверки, които обхващат безопасността на полетите, техническото състояние на въздухоплавателните средства, документацията и екипажите на превозвача, както и дали компанията е спазила своите задължения за гарантиране правата на пътниците.

Българската страна няма правомощията да извършва цялостни проверки на дейността на авиокомпании, регистрирани на територията на друга държава.

ГД ГВА ще изпрати официално искане до унгарските авиационни власти, които са надзорен орган на Wizz Air, за извършване на пълна проверка на авиокомпанията и обяснение за причините за възникналата ситуация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Шефа

преди 6 години

Балканска мутра ще проверява ингилизките мутри!

12

Анонимен

преди 6 години

Тези фамилии Москов и Московски имат представители във всички правителства от 73 години насам.

11

Alster

преди 6 години

До 9.Какво ги бъркат празните седалки, след като местата са вече платени. Причината е, че искат да имат сигурни следващи клиенти.

fallback