fallback

Слънчев бряг е прекрасен семеен курорт и трябва да си остане такъв. В това бяха категорични членът на УС на БХРА Бранимир Миланов и директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Междувременно хотелиери и ресторантьори от Слънчев бряг настояват за спешна среща с премиера Борисов и са изготвили 7 конкретни искания. Действията им идват на фона на поредната акция на НАП, при която бяха иззети средства от касите на някои заведения, задлъжнели към Агенцията по приходите.

"Проблемите в Слънчев бряг са от доста години и е крайно време да бъдат решени. Слънчев бряг е семеен курорт. 99% от туристите в курорта са семейства с малки и по-големи деца. В хотел с 500 туристи 4-5 са дошли да се забавляват", посочи Миланов в "България сутрин".

Oще по темата

Той настоя, че трябва да има закон и ред, които да се спазват, за да остане Слънчев бряг семеен курорт.

"Очевидно обществото не вижда свършена работа от тези, които премиерът е назначил и затова се обръща към него", коментира действията на хотелиерите и ресторантьорите Румен Драганов.

Според него премиерът взима отношение по случая бавно, защото е под натиск от страна на политическите сили и има противопоставяне между министър и вицепремиер. Драганов е на мнение, че у нас има непознаване на световната практика по туризма.

"В България наричаме туризма "летен морски рекреативен" - хората отиват на море, за да могат да се възстановят и да бъдат работоспособни. Портфолиото на Слънчев бряг можете да видите, когато видите брошурите на чуждестранните туроператори", обясни той.

Според Румен Драганов предложенията на хотелиерите и ресторантьорите звучат доста архаично, а самият той ги слуша вече 20 години.

"Учудващо е, че министерството на туризма взима страна против проверките. Оказа се, че трябва да се намеси вицепремиер, за да спре шума в Слънчев бряг", завърши директорът на Института за анализи и оценки в туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 6 години

Някакви си от близо 500 км искали еди какво си. Алоо другарете, не Ви ли е малко не удобно. Къде сте тръгнали, като нямате нито една разпъната палатка или още по малко собствен хотел. Собствениците ще решат какво да се случва и какъв тип курорт да е. Като искате тишина и спокойствие, кой Ви пречи да отидете в Албена или Дюни.

30

Kantardjiev

преди 6 години

Mnogo lajete. Nema nito edin bg reklamen turisticheski film, video, klip, album snimki za semeistva turisti nito bulgari, nito chujdenci....nito daje i plateni reklamni pana po ulici i sgradi v rbg s semeen turizam...edinstveno i samo alkoholen turizam reklamirate i narkoturizam...daje i reliozen turizam ne reklamirate s kratki umni izvadki ot religioznite knijki..."proshka edin na drug"..."obich za blijnia"....

29

РусенецЪ

преди 6 години

Готино, ще се усетят тиквите, ама ще е късно. Нали ги гледам пенсиите-туристи из Русе. Спира им корабчето, ходят и разглеждат, но и една стотинка не оставят в града. Даже минералната водичка си носят в ръка. Ще чакате вие приходи от пенсии, ама ще в някоя паралелна вселена.

fallback