Снимка: Булфото, архив
fallback

Българското Черноморие остава предпочитана дестинация за лятна почивка за гражданите на страната и през това лято. Вече над милион и триста хиляди пълнолетни българи са почивали на морето ни, а още на половин милион явно им предстои да го посетят.
 
Това показват данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен сред 800 пълнолетни българи.

Oще по темата

37% от анкетираните заявяват, че са били на лятна почивка – това означава около 2 милиона души.

А 68% от тях твърдят, че са избрали българското Черноморие, което е над милион и триста хиляди. Ако в сметката се прибавят и децата, то това означава , че близо половината от населението на страната ни е било или ще бъде на нашето Черноморие  през този сезон.

С най-голям дял са младите до 30-годишна възраст и жителите на София.
 
Това означава също, че спрямо очаквания брой туристи през летния сезон, повече от половината са наши сънародници, което ясно показва, че в родните курорти българският турист остава доминиращ.
 
В чужбина през това лято към настоящия момент са почивали около 350 000 българи.

Още близо толкова тепърва ще отидат на почивка извън страната.

Според анализаторите от "Галъп интернешънъл" очевидно по-евтините условия за началото на есента са особено привлекателни, а също така предпочитаният по-прохладен климат през ранната есен вероятно оказва влияние.
 
Други 700 000 пълнолетни българи са почивали или им предстои да почиват на други места в страната извън Черноморието.

Като цяло над 60% от българите са почивали или ще почиват извън мястото, където живеят, през това лято.
 
Дейността на Министерството на туризма се одобрява от малко над 50% от пълнолетните граждани, а близо една трета са по-скоро критично настроени.

Същевременно контролът по плажовете от страна на министерството среща подкрепата на над 80% от интервюираните.

В огромното си мнозинство българите искат спазване на правилата по Черноморието и в курортите и поддържане на реда от страна на държавните и общинските органи.
 
Изключение, но само до известна степен, в това отношение са младите хора до 30-годишна възраст, но дори и сред тази възрастова група като цяло преобладава подкрепата за повече ред в туризма у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

Анонимен

преди 6 години

Голямо хвалене на тая Гърция.Била съм там,не е кой знае какво.Първо че е доста по-скъпо и второ ако си на ол инклузив гърците са си стиснати.Предпочитам нашето си море,всеки сам решава,спора е безсмислен...

124

Анонимен

преди 6 години

Това претъпкване се дължи и на колабса на турския туризъум де там през ден нещо избухва сестра ми мислеше да ходи там тази година но от страх се отказа. Туко виж за лош късмет в този размирен район на нея нещо да и се случи.

123

Анонимен

преди 6 години

Дори в момента ако отидеш без предварително уредена почивка на черно море не можеш да си намериш място всичко е фул

fallback