Снимка: Reuters
fallback

Двама български граждани са загинали, а други двама са ранени при тежка катастрофа на 26 август на главен път М16 в района на граничен пункт Райка-Оросвар, съобщиха от МВнР.

Информацията е подадена от унгарската полиция пред българското посолство в Будапеща.
Дипломатическите ни представители са уведомили близки на загиналите и пострадалите.

Загиналите са мъж на 47 г. и жена на 46 г. Ранените са две жени на по 25 г., едната - тежко, а другата по-леко. Двете жени са настанени в болница "Пец Аладар Мегией Октато Корнац" в град Дьор.

Катастрофата е станала между лек автомобил с български граждани и туристически автобус с полска регистрация.

Служителите на дипломатическото представителство са на разположение на близките и следят ситуацията.

Това е втори случай на тежка катастрофа с български автомобил в Унгария, след като вчера от МВнР информираха за друга катастрофа в страната, при която граждани на Република Македония, управлявали автомобил с български регистрационен номер с марка "Мерцедес", пострадаха на магистрала М5 пак в Унгария.

Всички близки и роднини, които желаят да получат повече актуална информация могат да го направят на дежурния телефон в посолството в Будапеща: + 36 20 534 4559.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

До 15

преди 6 години

Цифра 16 няма в десетичната бройна система, която използваме. Цифрите са десет: 0,1,2,,,8,9 в тази система. Ти да не изпозлваш бройна система с основа 17 или повече?

12

Селянин без Фейсбук

преди 6 години

Има билети за по 10 евро на нискотарифните компании за където ти душа иска. Къде сте тръгнали бе, нещастници, с тия таралясници?

11

До 14

преди 6 години

Така е прав си, останал съм с впечатление ,че цифрата е 16!

fallback