Снимка: Facebook
fallback

Смъртта на 11-годишната Никол от Бургас потресе България. В раздаващото присъди общество бързо се появиха коментари, че детето само е предизвикало жестоката случка заради факта, че във Facebook профила ѝ има над 3000 онлайн приятели.
Oще по темата


"11-годишно дете да е виновно за каквото и да е, още повече да е виновно за това, че са го убили, е безумие", коментира в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR певецът Тодор Георгиев, който бе събеседник по темата заедно с Деляна Маринова - Джуджи.

"Няма нищо лошо в това един човек да бъде социално активен. Разбира се, че няма нищо лошо, даже напротив - трябва да бъде такъв. Но един 11-годишен човек не е млад човек, той е дете. Той дори още не е тийнейджър. Тук идва ролята на семейството или на родителите, защото не може майка ти и баща ти да не знаят колко време висиш в интернет, с кого си чатиш, какви сайтове отваряш - въобще какво се случва. Това за мен е абсолютно недопустимо", категорична бе тя.

А Георгиев добави, че родителското възпитание, което предполага 11-12-годишните деца сами да взимат решения и да носят последствията от тях, е деструктивно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Бах

преди 6 години

Айде стига рев. Едно малолетно ковре умрел о, а оревахте цяла българия...

73

аз там

преди 6 години

И какво стана ... детето заслужавало да умре, защото имало 3000 контакта във Фейсбук ...Явно нещо като ракова клетка е превзело доста мозъци. Все пак пребройте и вашите контакти преди да влезете в асансьора. Казват, че човек имал истински приятели максимум пръстите на едната ръка. Да не се окаже, че ще си отидете защото обществено одобрения убиец смята, че всички над 6 трябва да умрат. /при децата е символ на престиж да имат лайкове. Моите както им скимне имат от 100 до 5000/

72

Читател

преди 6 години

"Заедно съгрешихме и заедно безполезни станахме" е казал Л. Каравелов. Виновни са и средата, и родителите, и децата. Най-важното във възпитанието на едно дете е да го научиш кое е истина, реалност и кое е измица, условност. Да му създадеш защитни рефекси...

fallback