Снимка: архив, Ройтерс

До 70 хил. лв. без ДДС ще струва сайтът за председателството ни на ЕС. Това е сумата, разписана в обществената поръчка, като в тази цена влизат разработване на уеб сайт и мобилно приложение към него, предоставяне на хостинг и на стрийминг.

Това уточняват от пресцентъра на ресорното министерство във връзка с медийни публикации.

Грешно е и внушението, че става въпрос за създаването на "втори сайт" на председателството. В момента на адрес www.eu2018bg.bg се намира страницата на министерството. На този адрес от 1 декември 2017 година ще бъде разположен порталът на Българското председателство. А сайтът на министерството ще бъде преместен на адрес www.bg-eupresidency.gov.bg.

Страницата на председателството ще е на четири езика – български, английски, френски и немски, и ще бъде съобразена с нуждите на хората с увреждания.

Сайтът ще бъде основният източник на информация, свързана с председателството.

Порталът ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството.

Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг.

Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа. Към портала ще бъде разработено мобилно приложение, което да допълва ролята му на основен източник на информация за председателството.

Оферти за разработване на сайта на председателството се събират до 17:30 часа на 24 август.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase