Убитата Никол. Снимка: Facebook
fallback

Брутално убийство на малко дете посред бял ден потресе Бургас. Жертвата е 11-годишната Никол Йончева, зверски заклана в асансьора на бл. №108 в бургаския комплекс "Меден Рудник".

Момичето е учело в ОУ "Петко Рачев Славейков" в центъра на морския ни град. Тази година то завършило четвърти клас и наесен трябвало да бъде в пети.

Oще по темата

Кървавата трагедия се разиграла около 17 часа в неделя. Детето крещяло за помощ, но никой от живущите в блока не се отзовал на виковете й. Съседите помислили, че крясъците идват от близката детска площадка и са хлапашка шега.

Половин час по-късно семейство, живеещо на третия етаж, е открило мъртвото дете в асансьора, твърдят съседите.

"Тялото беше цялото в кръв, на пода в асансьора имаше цяла локва кръв, гледката беше потресаваща. Всички сме шокирани от случилото се", разказаха хора, живеещи във входа.

През целия ден вчера полицейски патрул дежуреше пред блок №108 в комплекс "Меден Рудник". Униформените не допускаха външни лица във входа, освен живущите и проверяваха всеки, който влизаше и излизаше.

Часове след жестоката екзекуция на непълнолетната – разследващите разкриха и задържаха убиеца.

Хладнокръвният килър е 15-годишно момче от Бургас. Непълнолетният Иван е бил арестуван рано сутринта вчера в дома на родителите си. Той не е правил опит да избяга, нито да се укрие. Отказал да даде обяснения за случилото се, както и да направи самопризнания, назначен му е адвокат.

Когато Иван е задържан в дома му, полицаите открили лични вещи на Никол, сред които и скъп смартфон. Най-вероятно след като я е заклал, килърът е взел всичко, което е открил в нея и се прибрал. В него е открит и ножът, с който той е намушкал жертвата си.

Иван и Никол се запознали преди три седмици в социалната мрежа и започнали да контактуват, разкриха на извънредна пресконференция директорът на ОД на МВР Бургас Калоян Калоянов и говорителя на Апелативна прокуратура Йовита Григорова, но отказаха да съобщят дали двамата са имали интимна връзка.

Те поддържали връзка във Facebook, а после си разменили телефоните и си уговорили среща, за да се запознаят на живо. В злополучния ден двамата отново се видели и се отправили към комплекс "Меден Рудник".

Засега не е ясно какво са правили двамата там. Една от версиите е, че са имали намерение да гостуват на приятел на Иван, който живее в блока. Другата версия, че са искали да се качат на покрива, за да пушат и да си правят екстремни селфита.

От полицията и прокуратурата отказаха да разкрият с какво се занимават родителите на извършителя и жертвата.

Зверски умъртвената Никол е единствено дете в семейството. Тя навършила 11 години само шест дни преди да бъде жестоко убита. На 14 август детето празнувало своя последен рожден ден. 

Съучениците на Никол са в шок. Описват я като нежно и слънчево дете.

Бащата Любомир Йончев, който живее във Великобритания, вчера изплака в социалната мрежа: "Сладката ми Никол си отиде".

Погребението на детето бе обявено за сряда, от 11 часа. По настояване на близките й тя ще бъде в бял ковчег.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Горкото дете!

преди 4 години

Това е много тъжно.Ужасно е!Не мога да повярвам как може да има толкова безчовечни "хора".Детето е викало и е плачело в асансьора, а "хората" от блока не му са помогнали. ЗАЩО?Какво толкова щеше да им стане, ако бяха отишли до асансьора?Мислели си са, че виковете идват от детската площадка.Това са пълни глупости!Много добре си личи кога едно дете вика от радост, и кога едно дете вика за помощ и плаче.Тук изглежда има нещо гнило.Странно ми изглежда това с тези съседи.Те не са му помогнали нарочно

146

Анонимен

преди 6 години

Позновах я беше добро момиче

145

Анонимен

преди 6 години

Сега ще напишете, че съм луд. Да, луд съм, и има много като мен. Пазете децата си, да няма после сълзи.

fallback