Марсело Илиев. Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Правителството одобри изплащането от бюджета на МОН на 6060 британски лири за покриване на таксата за първия семестър на обучение на Марсело Илиев в Cambridge School of Visual & Performing Arts.

Oще по темата

Финансовата помощ на студента се отпуска по молба на майка му. Молбата е мотивирана с невъзможност семейството да заплати разходите за обучение, съобщават от правителствената пресслужба.

През 2015 г. ромското момче от Монтана издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция.

Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, обаче е непосилна за неговото семейство.

Досега държавата на няколко пъти отпускаше пари за настаняването му в общежитие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Отговор

преди 6 години

До ии Пожарникар държава управя.... Пажарникар ама генерал , генерал ама Премиер вече 10г.Любимец на народа.

38

манго

преди 6 години

Не гласуваме за Герберите и нашите деца без помощи за образование дори и тук !!!!???? Явно ромските програми са ,,усвоени " отдавна.

37

дискриминация май

преди 6 години

Време е българите да почнем да внасяме жалби за дискриминация. Ние плащаме здравни и данъци - смет и сгради, те -не! ние плащаме сметки за ток, вода , те -не! Плащаме карти и билети за транспорт, те -не! Плащаме им фалшивите инвалидни пенсии, социални от нашите данъци, помощи за отопление, отглеждаме захвърлените им деца, изсякоха паркове и гори.... Време е за масови жалби - ние сме дискриминирани всеки ден! За целта да записваме с телефони как контролите "милостиво" не ги виждат и глобяват!

fallback