Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Само за две седмици три майки изоставиха новородените си бебета на улицата, като едно от тях почина. Кое кара някои хора да бъдат безотговорни? Или пък са отчаяни? Що за майки са тези, които изоставят децата си?

Според директора на психиатрията в Курило Цветеслава Гълъбова като общество сме в състояние на необявена гражданска война срещу ценностната си система.

Тя допълни, че доказателство за това е постоянната агресия в училище, семейство, етнос срещу етнос, на улицата и в парка, на пътя и дори в детската градина.

"Болестта е навсякъде в обществото ни, но е факт и това, че в някои социални групи или етноси агресията е по-честа. Липсата на знание и нежеланието да се научиш да се справяш с трудните неща е голям проблем", отбеляза тя.

По нейни думи не бива да се прави обобщение какво се случва с българските момичета, тъй като хората са много различни. Проблемът е кое довежда до решението да бъде изоставено новородено, което 9 месеца е носено от майката, уточни още Гълъбова.

"Нищетата в България е в ужасяващи размери и преспокойно може да бъде причина за изоставянето на децата. Все по-често виждам стари хора, които да претърсват контейнерите за боклук", заключити гостът пред Bulgaria ON AIR.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

"Нищетата в България е в ужасяващи размери и преспокойно може да бъде причина за изоставянето на децата. Все по-често виждам стари хора, които да претърсват контейнерите за ***"Става дума вероятно за стари хора с 30-40 години трудов стаж преди това. Те биха ли гледали внуци? С какви очи?

14

Анонимен

преди 6 години

Някой се опитва да воюва с ценностната система на хората, но трябва да знае, че лъжата повторена 1000 пъти не става истина. Упадък на ценностите няма, опити за подмяна се правят постоянно, но лошите новини не са доказателство за успех. Във всяко общество има известен процент нездрави хора, за които се пише в новините. Проблемът е, че се пише постоянно, сякаш нищо друго не се случва.

13

Анонимен

преди 6 години

Мислите,че тези,които изоставят децата си имат ценностна система?

fallback