Кристиян Ковачки и Пламен Петков. Снимка: Telus International Europe

Кампанията "Мога там. Искам тук" си е поставила за цел да върне 150 българи от чужбина, като им предложи кариера в България.

Само месец след старта й първите завърнали се млади българи вече са подписали договори, съобщават организаторите на инициативата - Telus International Europe.

Кристиян Ковачки и Пламен Петков избраха да се върнат в България след повече от 10 години в Испания, където живеят с родителите си, получават своето образование и първи трудов опит.

У дома се завръща и Любов Комсалова, която учи психология в Норвегия.

Тримата не се познават до момента, но ги свързва желанието да превърнат личните си интереси в професионална реализация. 

Инициативата  "Мога там. Искам тук" е част от дългосрочните усилия на водещия аутсорсинг доставчик да предоставя на можещите и талантливи българи кариерни възможности в интернационална среда, както и да предприеме целенасочени мерки за справяне с недостига на качествени кадри в бизнеса у нас, допълват от компанията.

Още в първите часове след старта на кампанията са получени десетки CV-та, а към момента те вече са над 400.

Инициативата предлага пакет за релокация на българи, които искат да се върнат обратно в България и да получат професионална реализация в офисите на компанията в София и Пловдив.

Пакетът включва 5000 лв., самолетен билет до България, съдействие от екипа на TELUS при установяване, документация и търсене на квартира, както и едномесечно настаняване в хотел при нужда.

Кампанията е активна до 31 декември 2017 г. всеки, който иска да кандидатства може да го направи на: www.iskamstelus.com
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase