Снимка: МВР
fallback

Момиченцето, което беше изоставено в столичния "Западен парк" в петък, днес ще бъде изписано от болница и ще бъде настанено в център от семеен тип.

Oще по темата

Детето беше намерено в добро общо състояние, но беше оставено в Специализираната болница за лечение по детски болести "Проф. Иван Митев", за да му направят изследвания.

То е много добре, оказа се много адаптивно, вече търси контакт, разказа д-р Елена Георгиева от болницата пред bTV.

Развило е синдромът на чистия чаршаф и е спало 12 часа непробудно.

"Едно дете, което е гледано при лоши битови условия, след това е изкъпано и нахранено, се чувства много добре", обясни д-р Георгиева.

Момиченцето е развило лек конюнктивит, тъй като е било оставено на земята и е било запрашено, но той вече е преодолян.

Родителите на бебето, което е на около 5 месеца, бяха установени, бащата заяви, че с майката са разделени, но си иска детето. Самата майка все още не е открита. Тя е на 18 години и вече има двегодишно дете.

Според д-р Георгиева двата поредни случая на изоставяния на деца в рамките на две седмици говорят за много сериозен обществен проблем, обединяващ невежеството и безотговорността.

"Това е вече нещо много опасно и институциите, гражданите, но преди всичко от хората, които управляват процесите в държавата, трябва да се замислят", коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

еййййй ква драма в уредената ни родина!добре че са тия,че от време на време да живваме от спокойствието си

9

Анонимен

преди 6 години

Аре стига ни занимавахте с тия !

8

Анонимен

преди 6 години

"Развило е синдрома на чистия чаршаф и е спало 12 часа."Е, вие избихте рибата в опити да си изкълчите езика и душите, сам и само да не кажете нещата с истинските им имена.Браво, заслужавате Пулицър!

fallback