Снимка: БНТ
fallback

Българинът, загинал на връх Хан Тенгри в планината Тяншан на границата между Киргизстан и Казахстан, е Иван Тодоров, който е работел в БНТ.

Инцидентът е станал на 8-и август след полунощ. На височина 6 200 метра при спускане от върха Иван е паднал в дълбока 600-метрова пропаст върху скали и е загинал на място.

Oще по темата

Иван Тодоров беше един от най-добрите инженери в БНТ. Той участваше в от екипите, изградили новинарския комплекс на телевизията. Беше основна фигура и в изграждането на всички студиа на БНТ на последните пет олимпийски игри, съобщават от медията.

Планинарството беше в кръвта му. Голямата му мечта беше да изкачи Еверест и вярваше, че това може да стане, като покори първо седемхилядник.

Поклон пред паметта му!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Shami

преди 6 години

Tova e pulna prostotia neshto podobno na kamikadze samoubiici nyamate li si druga rabota tova sa hora koito nesi znayat parite tztztz...

17

Анонимен

преди 6 години

Човека си е правил кефа, това не го прави герой или смел.Сега други плачат а той лежи в гроба

16

RIP

преди 6 години

Лека му пръст на човека.Не заслужава съжаление, защото е знаел за опасностите и рисковете.Жалко за семейството му.Ако тръгне за Марс... разбирам, ама да умреш щото хобито ти е опасно ... значи не ти пука за теб и семейството ти, дето ще реват за теб... значи е по-добре да те няма, Дарвинов закон е това.

fallback