Снимка: архив, БулФото
fallback

Военният министър Красимир Каракачанов заяви, че не е бил "дразнител" в Македония, а катализатор на процесите, които завършиха с Договора за добросъседство между двете страни.

Oще по темата

Договорът изчиства рецидивите от глупавата политика, която се водеше досега, коментира министърът на отбраната историческия документ, който беше подписан вчера в Скопие от премиерите на двете страни.

"Подписването на договора се дължи на куража, който прояви македонският министър-председател Зоран Заев. Много чиновници искаха да саботират документа, но Заев прояви воля да се приключи с излишните дрязги на Балканите", каза още Каракачанов пред Нова тв.

Според него тази стъпка ще донесе само позитиви и за двете държави и ще даде тласък за развитие на важни инфраструктурни проекти.

"120 000 граждани на Македония в тези 20 години поискаха българско гражданство. Всяка година около 1000 момчета и момичета от Македония идват и учат в български учебни заведения. Защо трябва да делим Гоце Делчев? Той е герой на един народ“, подчерта Каракачанов.

"Хубав празник е днес – Илинден. В 1903 г. избухва най-голямото и най-добре организирано българско въстание по време на петвековното турско робство. Ако бъдем исторически точни, това въстание се развива на територията на четири сега съвременни държави – България, Македония, Гърция и Албания. В Македония е официален празник, в България не е, но на много места се чества това голямо събитие от българската история“, каза той.

Каракачанов отбеляза, че никога не е мислел, че ще бъде военен министър на България и като такъв ще бъде гост в Министерството на отбраната на Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

Ти си един от най-големите дразнители в България ченге С мо Т ано.

18

Анонимен

преди 6 години

Връзката на България с Македония се оказа газова,до Бари и Бриндизи.От там с нов хъб до Германия и Великобритания.Турците за пореден път подадоха дюнера на руснаците.Могат да го смучат сега,много е сочен.Сега за Газпром остава само да сменят брандовете по бензиностанциите от Лукойл към Газпром и обратно.

17

1

преди 6 години

До Джъстиса,едновременно признава,и втория официален език в Македония,който трябва да се сетиш кой е.

fallback