Снимка: bgonair.bg

В еленското село Костел отпразнуваха рождения ден на най-възрастния си жител - Димитър Аврамов, който става на 105 години. Дълги години той имал славата на най-добрия майстор обущар, никога не е спирал да работи и никога не е имал време за болести и умора.

За всичките си 105 години дядо Димитър никога не е палил цигара и до днес рядко си позволява по чаша ракия. Храната си произвеждал сам на двора, но е категоричен, че не това е тайната на дълголетието му.

"Карах си занаята обущарство. Разнообразен ми беше животът. Първо на първо на мене ми трябваше човек, когото да обичам. Това е първото, не можеш да гледаш друго нищо", сподели дядо Димитър пред Bulgaria ON AIR.

Затова и никога не е спирал да обича Донка, жената с която живели щастливо над 70 години и отгледали двама сина, четирима внуци и правнуци, които всяка година се събират, за да празнуват рождения му ден.

И днес дядо Димитър не спира да се интересува накъде върви светът, гледа новини, слуша радио и се събира с приятели. Дори на 105 години е категоричен, че най-вълнуващото от живота тепърва предстои.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase