Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Политик за един ден, музикант за цял живот - Калин Вельов стана и съветник на министъра на културата Боил Банов

. "Полезен съм с това, че съм активен и деен в организацията на колегите в музикалния сектор. Липсват лица, които да изясняват крачките и проблемите в него", съобщи музикантът пред Bulgaria ON AIR.

Вельов, който навлезе в политическия живот като стана част от гражданската квота на партия ГЕРБ, бе категоричен, че никога няма да изгуби желанието си да подобрява средата в културния сектор.

"Усетих импулс, желание да участвам и да дам максимума от себе си. Със същото апелирам и към колегите си - да бъдем максимално активни, за да подобрим ситуацията в музикалния бранш и културата като цяло", посочи той.

Калин Вельов коментира и казуса НДК, като отбеляза, че хубавото в ситуацията е, че се обръща внимание на културния сектор.

"Тя присъства в живота на всеки, но никога не е била приоритет на никоя управляваща партия, затова е важно да си извлечем правилните изводи", смята музикантът, който отбеляза как културата трябва да има генерална политика и обяви, че вече е назрял моментът, в който трябва да обърнем по-сериозно внимание на сектора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 6 години

Поредния посредствен музикант със съмнителна медийна "известност" и интелект, опитващ се да се възползва от партийни парички.

4

асд

преди 6 години

ТОя е много гаден,но знае кога да се нагоди.......

3

Анонимен

преди 6 години

МАЖОРИТАРЕН ВОТ! ВЕДНАГА!!!! СТИГА С ТЕЗИ ПАЛЯЧОВЦИ!!!

fallback