Снимка: архив, БулФото

Нотариуската Валентина Механджийска и дъщеря ѝ Мира, които бяха бити в понеделник, са изписани от “Св. Анна”, казаха от болницата за “24 часа”.

Въпреки че са се прибрали у дома в четвъртък, двете жени продължават да ходят до лечебното заведение за смяна на превръзки и прегледи.

Още по темата
Механджийска беше нападната в понеделник следобед, минути след като излязла от кантората си на столичния бул. “Драган Цанков”.

Двама с качулки се нахвърлили върху нея и почнали да я удрят и ритат в главата. Дъщеря ѝ Мира се опитала да ги спре и също била пребита. Нападателите избягали, след като очевидци се развикали.

Въпреки зверския побой нотариуската не съдействала на полицията.  Тя не посочила нито личен, нито професионален мотив за нападението. В петък отказала и да даде на разследващите достъп до сделките си. Така криминалистите се надявали да установят евентуален мотив за нападението, свързан с работата ѝ.

Засега разследването се води за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Ако се окаже, че Механджийска е била пребита заради работата си, обвинението ще бъде променено за нападение над длъжностно лице.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase