Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Наши и US военни показаха бойни машини от състава на българските и американските въоръжени сили във Военната академия "Георги Раковски". Днес там бе ден на отворените врати.

Тежко въоръжение, бронирани машини и американски "Страйкър"-и от 2-ри Кавалерийски полк бяха част от показаните оръжия.

Българските и американските военнослужещи обясниха подрбности около задачите, които се изпълняват с военната техника.

Американските сили в състав до 130 души личен състав и до 90 единици колесна техника се придвижат през територията на България между 24 и 28 юли за участие в съвместно учение в Република Македония.

За осигуряване на сигурността им по време на движението те са ескортирани от "Военна полиция".

Втори кавалерийски полк, известен още като "Втори драгунски полк" или "Драгуните", е действащ пехотен и кавалерийски полк на Сухопътни войски на САЩ, с основно въоръжение - бойни машини тип "Страйкър".

Формированието от състава на Командването на СВ на САЩ в Европа, е дислоцирано в "Роуз Баракс", Филсек, Германия с командир полковник Патрик Дж. Елис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 6 години

Поклон пред САЩ, държавата освободила ни от комунистическо робство. Аз съм за издигането на още паметници на Рейгън в България, и моментално отстраняване на комунистическите такива

82

Бай Хой

преди 6 години

Заради тия клоуни ще пострада и България

81

До 79

преди 6 години

Този 79 ще ме умори от смях. Явно си не по голям от 7-8 клас Абе дете значи ги видя на околовръстното. Тези смешки гдето ни ги внушаваха 45години ,че ще ги смажем видя ли как завършиха или не беше роден .Всичко рухна. Не можа Москвича да победи Мерцедеса и ЗАЗ а ,БМВто.Лаптопа ти руски ли е,или таблета. Ти влизал ли си в казарма ?Като какъв служи и като какъв се изказваш? Видял бил...На околовръстното.Д.р.и.с.льоо да ти нахлузят противогаза и да ти дадът,,За бой"ще хукнеш на 100км след околовръс

fallback