Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Правителството одобри проект на споразумение за партньорство на дейности по организирането на подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018.

Спонсорството е насочено към възможността за предоставяне на доброволен принос към дейностите по организиране и провеждане на председателството. Това може да стане чрез безвъзмездно предоставяне на стоки и/или услуги за периода на председателството, за определена част от този период, за изпълнение на конкретна дейност или в периода на подготовка.

За спонсори на председателството могат да подават заявление само юридически лица, членове на организации с нестопанска цел, представляващи и защитаващи интересите на работодателски организации в определен бранш, отрасъл на български и чуждестранни производители и търговци.

Основните области за осъществяване на дейности по спонсорство са транспортни услуги; информационни стоки и услуги; телекомуникации и свързани услуги; логистични услуги; кетъринг; текстилни изделия и други стоки за подаръци и сувенири; рекламни и печатни материали и др.

На спонсорите на председателството не се предоставят и те няма да получат никакво търговско предимство по отношение на нормативно регламентираната конкурентна среда.

Сключването на споразумения за спонсорство не означава, че правителството изразява предпочитания към определени производители, доставчици, стоки или услуги, търговски марки и др. подобни, уточняват от Министерския съвет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

Партията(БСП=ДПС=ГЕРБ и подразделенията им) да си събере парите с лихвите от куфарните милионери.

18

Чужденеца

преди 6 години

Парите ги изкрадоха сега търсят спонсори

17

Анонимен

преди 6 години

" америка за бг" на Сорос да ги спонсорира, няма да спонсорира само съдебната система.

fallback