Снимка: Булфото, архив
fallback

Въпросът за клас "прослужено време" никога не е стоял в дневния ред на правителството. Това заяви социалният министър Бисер Петков пред Нова тв.

"Не съм участвал на срещата, която вицепремиерът проведе с работодателските организации, поне от моя точка този въпрос не е стоял в дневния ред на правителството", заяви министърът. И допълни, че въпросът не веднъж е поставян от работодателите и от синдикатите, но на този етап няма съгласие.

Oще по темата
Петков коментира, че преди тази добавка е била свързана с продължителна работа на едно лице при един работодател, сега смяната на работодатели е доста честа.

Запитан дали и той обмисля модифициране на тази добавка, Петков отговори, че ако този диалог се води в правилния формат – Националния съвет за тристранно сътрудничество, може да се намери взаимно приемливо решение.

"Въпросът настоятелно се поставя от работодателите не от вчера", заяви Петков.

По сметки на министъра работещите бедни у нас са около 700 000. Това по думите му показва, че структурата на заетостта у нас не е нормална. Петков посочи, че става въпрос за работеи нискоквалифициран труд.

"Реалностите на трудовия пазар се промениха, динамиката е много по-голяма. Много честа е смяната на работодателите от страна на работещите", допълни още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

първи опит неуспешен - опипване на почватане си мислете че ви се е разминало

17

Щирлиц

преди 6 години

Доколкото си спомням,единия от "Братя Василеви"пръв повдигна въпроса за отпадане на класовете.Тогава не мина,та сега пробват пак,другарите от разноцветните партийки.Другари,ще ви се пръсне търбуха от лапане,73години не ви ли стигнаха?

16

дядо Пенс

преди 6 години

Ама сте едни маймунки лъжливи...

fallback