fallback

76-годишна българка, стопанисвала публичен дом в Брюксел, е задържана при спецоперация, насочена срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха от МВР.

Операцията в България е реализирана на 18 юли от служители на ГДБОП и колегите им от Русе, Разград, Силистра, Добрич.

Акцията е във връзка с международна полицейска операция в изпълнение на Молба за правна помощ от Кралство Белгия и водено там наказателното производство срещу организирана престъпна група от български граждани за извършени от тях престъпления, свързани с трафик на хора с цел сексуална експлоатация и пране на пари.

Лидер на групата била 76-годишна жена с инициали С.Й. Арестувани са и петима нейни помагачи.

В продължение на повече от 15 години дамата е пребивавала в Белгия и е стопанисвала публичен дом в Брюксел.

В хода на проведените действия у нас са извършени претърсвания на пет адреса на територията на Силистренска област. Оттам са иззети документи, в това число и нотариални актове, вносни бележки, извлечения от банкови сметки, банкови преводи, над 164 000 евро и близо 600 лева, мобилни телефони, лаптоп, канабис и други вещи и предмети, съотносими към предмета на разследване.

Установени и разпитани са двама свидетели и две жертви на престъпната схема.

Работата по документирането на случая продължава, предстои Окръжната прокуратура в Силистра да внесе искания в Силистренския окръжен съд за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Лимонка

преди 6 години

До АнонименПовечето са българки от Сливенско, ама има и бели. Нашите разградските не си ги даваме, щото А.лах не разрешава.

11

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 10"Българките" при Лимонка българки ли са? Или са "българки" от Разградско?

10

Анонимен

преди 6 години

Тая я знам, казва се Лимонка (това е българското й име) и е от Разградско. Събрала е българки, румънки, украинки, а всички турци и араби все там киснат. Бая пара се върти там.

fallback