Снимка: архив Булфото
fallback

Полицаите отново излизат на протест, въпреки разговорите и обещанията от страна на ръководството на МВР.

"Диалог нямаше. От 5 юли досега среща с министъра на вътрешните работи не се проведе", посочи зам.-председателят на синдикалната федерация на МВР Илия Кузманов.

Oще по темата

Служителите на реда настояват за по-високо заплащане, нови униформи и законови промени. Исканията бяха обявени още на 5 юли, когато се проведе и голям протест в София.

Пред Bulgaria ON AIR Илия Кузманов коментира, че оттогава е започнала процедура за парично обезщетение на полицаите, за прериода 2011-2015 г., през който със собствени средства са закупували униформи.

По отношение на увеличението на основните възнаграждения на всички служители на МВР и искането за подготовката на нов закон и поправки в сега действащия, развитие няма.

Зам.-председателят на синдикалната федерация на МВР заяви, че ще последват протести във Варна, а след това демонстрациите ще продължат и в други градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

ХАйде марш

преди 6 години

Министърът на вътрешните работи не разбирал какво искат полицаите. Аз пък не разбирам защо тоя е министър въобще. Ами аман от калинки и некадърници. Като не разбира нещата има начин - следващия. Той пък може и да поназнайва нещо. Ама надали. Тия ГЕРБ- аджийски креатури могат само да крадат, да лъжат и да се облягат на жур налята, тяхната мммммммммммммммааама

80

да,ама не

преди 6 години

Спомням си как безобразно млатеха протестиращите по времето на Орешарски,инсценировката с белият автобус пред НС и как Анна Витанова се "оплакваше",че я болели ръцете.И ме е гнус от тях!Как може без да мислят само заповеди да изпълняват???Човек каквато и професия да има винаги трябва да мисли.Е явно това не го могат.Българската полиция загуби моето уважение с действията си при протестите срещу Орешарски!

79

Анонимен

преди 6 години

Питайте народа където им дава заплатите а не тези полицай където работят за престъпниците и бандитите и участват в пласиране на наркотици и искат и заплатата му от 1000лв която вземат сега днес другото е лъжа да се увеличи

fallback