Снимка: "Дунав мост"
fallback

Лили и Митко от Вълчан дол, които трогнаха хиляди българи със съдбата си, вероятно могат да си отдъхнат.

Състоянието на тежкоболния им баща се подобрява и днес го изписват от болницата в Смолян.

Ангел Хайтов е изкарал няколко инсулта и е със сменена става, а по краката му има непоправими поражения от гангрена.

Лекарите от Травмотологично отделение в Смолян, са подобрили значително състоянието на 60-годишния мъж, който тежи малко над 40 кг.

"Чувствам се много по-добре от преди", сподели Ангел, цитиран от "Дарик".

Oще по темата

Той ще бъде настанен за седмица в санаториума в Баните, където ще се грижат за него.

Историята на Лили и Митко развълнува България, след като съдбата им стана публично известна. Двамата живеят в семейство с болни родители. Освен че доскоро баща им бе от години на легло заради няколко инсулта, майка им Надя е с психични проблеми.

Семейството преживява със 130 лв. на месец.

Петокласничката Лили и осмокласникът Митко се грижат за цялата къща и ходят на училище в съседното село Давидково. Целият район се опитва да помогне на малчуганите.

Съпричастност към децата прояви и президентската съпруга Десислава Радева. Преди две седмици тя покани на гости децата в резиденция "Бояна". Радева лично взе Лили и Митко от къщата им във Вълчан дол и двамата прекараха няколко дни с президентското семейство.

"Знам, че децата бяха в София, но от неделя са си в село", промълви днес баща им Ангел.

В момента домът на Лили и Митко се ремонтира благодарение на добри хора. Доброволци ще помогнат на таткото да получи и протези.

"Много хора откликнаха в помощ на семейството, бизнесмен от Варна се ангажира сериозно с проблемите на Хайтови и помага много", сподели близка на семейството, която се грижеше за Ангел в болницата в Смолян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Хубаво

преди 6 години

Хубаво е, че има и такива новини. Да разберем, че има и добри хора помогнали на други в нужда! Едни трупат ли трупат пари и имоти, а други мизерстват и гладуват. Това не ми харесва, къде са нашите социални фондове, защо не работят? Всъщност защо не се направи документален филм, за да се види какво са свършили досега? Защото нито се вижда, нито се чува нещо за дейността на тези институции! Един филм "Какво се прави!", у нас като по Дискавъри, но за институции не за продукти

18

Некъф луд

преди 6 години

На тези клети деца трябва незабавно да им се помогне. Държавата обаче пак я няма. Нея я има само като трябва да се плащат данъците към нея.

17

Анонимен

преди 6 години

Инсулт = мозък каша. А гангрената е следствие на това. Че мозъкът му е кашица и не му стига акъл да си промие раните с йод примерно. Но смело да върнем тези деца след викенда при оня пуяк да гледат пак гнойни краци на баща си. Веселба е в тая държава.

fallback