Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Клета и проклета е майка България! Страшно звучат тези думи, казани от големия скулпторът и съавтор на герба на България Георги Чапкънов-Чапа.

Според него тук, в България, само се руши. Не е редно да се бутат паметници. Проектът за паметника "1300 години България" стоеше година и половина в ЦК на БКП. Сега нито един властимащ не споменава думата "култура", разказва той в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

"В скоро време само ще мучим. Обидно ми е! Не може да имаме 240 депутати. Те гледат само себе си! Опустошаваме си родината! Българинът е проклет и зъл! Дъртозата е отвратително нещо, лошо е, когато я усещаш. Искам още малко време, за да довърша проектите си", споделя просълзен големият скулптор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Анонимен

преди 6 години

Чапкънов реве за ,,онова" време . Бяха си най-добре с оня измислен художник- Светлин Русев.Най-сладко е да си правиш скулпторки или картинки и партийната организация веднага да ги изкупува кеш!Той Чапкънов и сега е добре - де що има поръчка-всичките са.негови .

113

Анонимен

преди 6 години

Какво е ревнал Чапкънов? Колко проекта взе през последните години! Навсякъде само Чапкънов , включително и с грозната черна статуя( наподобяваща Смъртта) в самия център на София! В България няма ли други млади и даровити скулптори, та трябва всички поръчки да се дават на Чапкънов! ,,И при соца ми беше добре, и при капитализма също", другарю Чапкънов!

112

Тошо от Почивка

преди 6 години

Най-страшните договори в Българската история са сътворени от англосаксите: Берлинския и Ньойския! Трагедия, която още държи влага в очите на истинските българи.Да припомням ли за българомразецът Чърчил и жестоките бомбардировки над БГ? Да не говорим, че англосаксите са били най-големият защитник на статуквото в Османската имп., а английския агент Сенклер вдига въстание в Родопите, за да ги отцепи. Като казвате, че англосаксите ся ни "братя", имам чувството, че говорите за Австралия и Н. Зеландия

fallback