Снимка: Bulgaria ON AIR

Пияният мъж, който посегна на акушерката Мая Гочева извил ръката й по много жесток начин. На неприятния инцидент е станала свидетел старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова.

Агресията на пияния мъж от ромски произход била отключена след отказа на акушерката да го допусне до отделението по неонатология. Там е забранено за външни лица, а бебето му било вътре, защото се е родило недоносено.

"Направих му забележка, защото не ни разрешават. Той ми каза: "Ти не знаеш кой съм аз. Трябва да вляза. Хвана ме за ръката, изви я назад, аз извиках, защото ме болеше. Старшата се върна от отделението и стана свидетел на случилото се", спомня си стресът Гочева.

Старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова си обяснява  агресията с това, че тези хора не оценяват  какво им дават лекарите – живот. По думите й, жената на нападателя е лежала 10 дни в болничното заведение.

В деня на изписването той е обиждал и псувал. С едната си ръка държал по-голямото си дете, а със свободната ударил и стъклото с юмрук. "500 години турците са ви...още 500 години ще ви, а ти моето момиче - от теб човек няма да остане“, казал ромът на акушерката.

Случаят породи възмущението на обществото.

"Насилието над медици е болест, която тресе цялата ни държава. Това е позор за нашата нация. Обидно и жалко е когато хората, които са се жертвали, за да помагат, получават не благодарности, а бой.

Още по темата

Това е реакцията на медиците от АГ-клиниката в Стара Загора след като техен служител бе нападнат от опиянен баща, който искал моментално да види новороденото си дете.

"Ние се чувстваме омерзени и обидени. Хората все по малко започват да ценят работата ни", казаха те пред репортера на Bulgaria ON AIR Мирела Дончева.

Нападателят вече е освободен от ареста срещу парична гаранция. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase