Снимка: архив Булфото
fallback

15 от 20 детски площадки в туристически обекти у нас са опасни. Това е показала проверка на Националната асоциация за защита на потребителите.

Сред най-стряскащите нарушения била детска площадка на 20 метра от пясъка. В нея, за да може дете да се качи на пързалката, люшкащите се деца трябва да спрат да се люлеят.

В неправителствената организация получили и девет сигнала в първата деседневка на юли със съмнения за фалшив алкохол във вечерни и нощни заведения близо до плажа.

"Опитите ни да се свържем по телефона с председателя на КЗП г-н Маргаритов, за да го информираме и  да подадем сигнал, останаха безуспешни. Не използвахме стандартния начин за подаване на сигнал, тъй като предходният месец от изнесените факти от г-н Маргаритов беше видно, че при 380 оплаквания на потребителите нямаше нито един наказан търговец", информираха от Асоциацията.

От НПО-то обвиняват Комисията за защита на потребителите, че позволява нелоялните търговски практики да надхвърлят 70% на пазара. Според тях резонно възниквал въпросът дали ръководителят на контролния орган е на мястото си.

От Асоциацията допълват и че бездействието на шефа на КЗП е за сметка на потребителите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback