Снимка: архив, БулФото
fallback

Бившият директор на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош е призован от прокуратурата като обвиняем по делото за злоупотреби в двореца.

Това съобщи самият Боршош, който публикува призовката в профила си в социалната мрежа Facebook.

Oще по темата
Той трябва да се яви на 20 юли в следствен отдел на Софийската градска прокуратура, вижда се от документа.

Припомняме, че министърът за българското председателство на Европейския съюз (ЕС) Лиляна Павлова  отстрани Боршош като директор на НДК, след като го обвини в злоупотреби. Още на следващия ден той беше възстановен на поста от премиера Бойко Борисов, но по-късно взе решение да се оттегли докато трае проверката на прокуратурата, която пък беше сезирана от ДАНС за случая.

На първото заседание на специално създадената парламентарна анкетна комисия, която да разследва скандалите около ремонтите на НДК, вицепремиерът Томислав Дончев каза, че загубите на двореца само за първите пет месеца на тази година са 3 млн. лева.

Дончев твърди също така, че е искал бизнес план от ръководството на НДК за стабилизиране на дружеството, но такъв не му е предоставен.

По-рано днес говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова коментира, че проверката по сигнала на ДАНС за злоупотреби с публични средства в НДК продължава.

Към момента разследващите проверяват част от договорите, свързани с българското председателство на ЕС, като ще се гледат и други документи. Ресорната парламентарна комисия, която също се занимава с казуса, до момента не е искала данни от прокуратурата, коментира Арнаудова и допълни, че за да бъдат предоставени документи на депутатите трябва да има разрешение от наблюдаващия прокурор и главния прокурор.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

бъз

преди 6 години

Отдавна трябваше да бъде призован, ама кой да го направи! При нас е все така - след дъжд качулка!

14

Анонимен

преди 6 години

Тоя Боршош е унгарски евреин от кото-лото на Дедо Зорож.

13

Анонимен

преди 6 години

МИРОСЛАВ БОРШОШ - УНГАРЕЦ ПО БАЩА, БЕШЕ ВИДЕН ДЕЯТЕЛ НА СДС, ЛИДЕР НА СИНЯТА МЛАДЕЖКА ОРГАНИЗАЦИЯ. ДЯСНА РЪКА НА НАДЕЖДА МИХАЙЛОВА.СЪС ЗАЛЕЗА НА СДС ГО КРОТНАХА В НДК.СЕГА ТРЯБВА ДА КАЖЕ КЪДЕ СА ОТКРАДНАТИТЕ 7 МИЛИОНА ОТ РЕМОНТА НА НДК.

fallback