Снимка: Булфото, архив
fallback

Рибарите заплашиха с протест заради ново назначение в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Представители на шест рибарски сдружения се обявиха против новия заместник-директор в Агенцията Николай Иванов.

Те изпратиха писмо до земеделския министър Румен Порожанов, в което му напомнят, че през март Иванов е бил уволнен от агенцията, след масови протести на риболовния бранш.

Писмото е изпратено също до изпълнителния директор на ИАРА и кметът на Бургас Димитър Николов.

Въпросното назначение в ИАРА е изключително лош сигнал към целия риболовен бранш. Именно заради дейността на въпросното лице при предишния му престой в ИАРА се стигна до безпрецедентни двумесечни протести на рибари, при които бяха блокирани пътни артерии и пристанища. Само преди няколко месеца подробно аргументирахме действията си против предишното ръководство на ИАРА, като представихме безспорни доказателства за абсурдите, до които достигна ръководеното от Иванов звено в ИАРА - Бургас, пише в писмото до Порожанов.

Емил Милев, председател на рибарско сдружение "Черноморски изгрев" каза за БТА, че рибарите отново ще излязат на протест, заради назначаването на лица на ръководни постове, които нямат нужния опит и квалификация, доказали с дейността си единствено способност за репресии, незачитане разпоредбите на закона и актовете на министъра на земеделието и храните.

Представители на рибарските сдружения настояват за среща с Порожанов, на която да обсъдят важните за бранша въпроси.

Молбата ни идва на фона на скандалните назначения в ИАРА и сигналите от земеделското министерство за предстоящи ограничителни мерки в Черно море, които се съобщават на бранша между другото, без да е ясно кой ги предлага, какви са причините и аргументите, пишат в писмото си рибарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Димо

преди 6 години

Николай Иванов е едно рекетьорче, което си слагат на висок пост, за да унищожи сектора. Лично той си прибира в джоба по 2 евро на килограм от рибарите които изнасят а иначе не им дава да припарят до улов. Мръсно безскрупулно момченце, което държи и плажа на Бургас. Трупа, докато другите обедняват... ГЕРБ! Събудете се, изхвърлете този *** да не пълним жълтите павета!

fallback