Архив: Булфото

Състоянието на двете момчета - от Смолян и Бяла, които бяха пребити от роми в почивните дни, остава тежко, събощи БНТ.

Александър от Бяла, който беше нападнат и пребит на излизане от дискотека, продължава да е много тежко. Младежът е с опасност за живота, съобщиха от русенската болница. Момчето е в медикаментозна кома.

Още по темата

Инцидентът стана рано сутринта на 8 юли. Скандалът избухнал между две компании на излизане от дискотеката. Едно от момчетата поискало цигара на 18-годишния Александър, който им отказал.

32-годишният мъж, който го е ударил със стъклена бутилка, е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.

27-годишният Георги Кадиев беше пребит в Смолян. Младежът беше опериран по спешност, но състоянието му също остава непроменено и тежко. Той е с хематом в мозъка. Георги е ударен няколко пъти с дървени колове по главата.

Свадата е избухнала заради момиче. Двамата нападатели – на 21 и 23 години, са от ромски произход и не са местни, а са от хасковско село. Те били в Смолян за обучение във фирма, която отрива свой клон в Хасково.

Роднини организираха кампания "Ние сме Смолян" за събиране на средства за лечението на младежа, тъй като той не е здравно осигурен. Срещу нападателите му са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост.

Вчера и в двата града се проведоха протести заради срещу безнаказания терор и своеволията. Многохиляден протест имаше и в Асеновград, където местни младежи също пострадаха от ромско насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase