Снимка: Dnes.bg
fallback

Протест на родители и ученици се проведе в двора на СМГ. Причината - 10 учители остават без подновени договори в гимназията, а учителката по математика в 10-и клас Петя Тодорова ще бъде уволнена дисциплинарно. Родители се събраха да изразят несъгласието си и да съберат подписи в нейна подкрепа.

Директорът на Математическата гимназия Антони Стоянов посочи пред bTV, че Тодорова е уволнена заради умишлено ощетяване на интересите на децата от СМГ.

Тя е била назначена като част от комисия на състезанието "Европейско кенгуру". Функцията на комисията е да класира ученици в национален кръг, а залозите са големи – стипендии. По думите на директора Тодорова се е подписала под списък с класираните деца, където фигурират само ученици от частната математическа гимназия. Ощетени са 130 деца от СМГ, като нито едно от тях не намира място в класирането, обясни директорът.

Двама от членовете на комисията са представители на частни учебни заведения, допълни още Стоянов.

По думите му по този начин Петя Тодорова съзнателно ощетява едни от най-силните ученици в България и заявява, че кариерата й в комисията и интересите й в частната гимназия са по-важни от СМГ.

Според родителите Тодорова е прекрасен човек и преподавател с големи качества, който сплотява децата да печелят големи състезания.

Децата не бива да стават заложници на такива казуси и да бъдат лишени от добър учител, заявиха протестиращи в двора на гимназията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

анализатор

преди 6 години

Съпругата на Стоянов е учителка по БЕЛ, не работи в СМГ , но води курсове на седмокласници , включително и от СМГ.И двамата преди време са били учители в ЧОУ Света София, жената я гонят , Стоянов напуска и той и става директор на СМГ.

39

Йордан Ст.

преди 6 години

До Изумен"Нямат право да посещават платени курсове" не означава, че това не е факт. В СМГ много неща се нарушават, но няма кой да провери. Казвам, че е факт, защото моята дъщеря се подготвяше в тези курсове и там се запозна с бъдещите си съученици, които на свой ред познаваха учителката, която им водеше платения курс, точно защото учеха в СМГ /в последствие същата преподавателка им стана и класен ръководител/. Толкова за "конфликта на интереси". А после Директорът упреква г-жа Тодорова в такъв!

38

Женя

преди 6 години

До Никола:Последният ми коментар е в отговор на Вашия 33, където има пламенна защита на директора и нито дума за пари. Но пък има въпрос към мен: "А по казусът с уволнението, дали сте толкова наивна да мислите, че знаете цялата истина?".Простен Ви е пълният член, а и опитът да замажете гафа. Спокойно, извинен сте! Както и г-н Анонимен, макар и да подозирам, че сте едно и също лице. ;-)

fallback