Снимка: БТА
fallback

Лекари от столични болници участваха в мълчалив протест под наслов "Не на насилието", след като мъж нанесе побой на лекарка в "Шейново".

Oще по темата

Подкрепени от медицински сестри и друг персонал от лечебните заведения, протестиращите излязоха пред сградите на "Пирогов", "Александровска", "Св. Иван Рилски", "Шейново", Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. д-р Ив. Митев", общинските болници и др.

Работещите в Центъра за спешна медицинска помощ - София също подкрепят протеста на колегите си.

"Медиците са подложени на ежедневно напрежение, създавано от поведението на раздразнителни или бързащи пациенти. Това напрежение се отразява негативно на нормалната работа на лекарите, чиято работа изисква спокойна среда, съсредоточаване и персонално отношение към пациента", коментира д-р Катя Гогова – шеф екип в 1-а АГ болница "Света София" пред Радио София.

Тя посочи, че често лекарите търсят съдействие от полицията при отправени заплахи, като служителите на реда реагират адекватно и идват бързо, в резултат на което досега в болница "Света София" не се е стигало до инциденти като този с лекарката в "Шейново".

Според лекарката преди всичко трябва да се промени мисленето, психиката на пациентите, което би било по-разумно решение, отколкото да се мисли само за по-строги санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

Когато сме недоволни от лекарската "помощ", ако сме с направление (на колене получено от ОПЛ-то - общопрактикуващия лекар, Боже, какво принизяване на лекарската професия - "общопрактикуващ", т.е. лекар по нищо, ти решава съдбата, праща те евентуално при специалист, след това се връщаш при ОПЛ-то, то да те лекува - пълен идиoтизъм.) ПРОСТО СИ ИСКАМЕ ДА НИ ВЪРНЕ НАПРАВЛЕНИЕТО! Това трябва да се въведе от rъзoтъркащото М-во и НЗОК, а не заедно да грабят нашите вноски и да ги раздават на частници.

16

Анонимен

преди 6 години

Мълчалив протест ли? Мълчете, мълчете, затова ви бият. Вместо да викнете до Бога, да застанете като бетон срещу изpoдите, които ви бият. За някои неща заслужавате, но не бой, разбира се, а обществено публично, поименно порицание за злодействата, които правите, като преминавате през болните хора, като през гробища. Но протестирайте не срещу нас, а срещу тия, които и вас и нас сложиха под ботуша на най-порочната здравна система в света.

15

aberatio ictus

преди 6 години

Истинският въпрос трябва да е защо човек заловен 3 пъти да извършва грабежи,два пъти заловен за притежание на наркотици и един път заловен да пресича нелегално границата е на свобода?Истинският протест трябва да е заради липсата на съдебна система и защо всъщност ние с нашите данъци плащаме заплати на прокурори,съдии и на цяло министерство на правосъдието.

fallback