Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Глобите от пътни нарушения, които не са събрани, са общо 70 млн. лв от началото на 2016 г. до юни 2017 г. Събраните са около 53 млн. лв. Това посочи депутатът от "Воля" Боряна Георгиева, цитирайки данни предоставени след запитване от министъра на вътрешните работи.

Тя добави, че това са пари от фишове, наказателни постановления и електронни фишове.

По думите й след като МВР не може да събере глобата след определен период се прехвърля към НАП и там връзката се губи.

Георгиева посочи пред BTV, че "Воля" предлага законопроект, който да улесни плащането, чрез поставяне на ПОС терминал в колите с таблети. Тя изрази надеждата законът да мине въпреки партийната окраска на депутатите, защото е в помощ на всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

КАТ е вреден

преди 6 години

Проблемът изобщо не е в несъбраните досега глоби - за това си има ред, който сега разни депутатчета искат да прегазят. Проблемът е, че глобите не се налагат от КАТ. Всеки ден КАТ пропуска да наложи около 200 милиона наказания за нарушения на Закона за движение по пътищата - на практика КАТ не санкционира, а само имитира дейност.

20

Анонимен

преди 6 години

Марешки, след тази инициатива от твоята партия, аз ще продължа да зареждам от твоите бензиностанции, да си купувам лекарства от твоите аптеки, но повече няма да гласувам за теб! Деформатори - 2!

19

Анонимен

преди 6 години

Благодарим ти Магарешки за този законопроект, иницииран от твоята партия, явно новите крадци бързо усвоиха занаята от старите, изпечени крадци - герп! Май сте се засилили да заемете мястото на много дейните деформатори в предишното НС, но няма да е зле да си припомните как свършиха деформаторите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Парламента го гледат само отвън вече, а и с този председател, няма и да помиришат повече парламента!!

fallback