Снимка: Архив, БТА
fallback

Българският лекарски съюз /БЛС/ организира символичен мълчалив протест на цялото съсловие, предизвикан от поредното посегателство върху медик - лекар от АГ-болница "Шейново". Това съобщиха от съсловната организация.

Oще по темата

Припомняме, че мъж нападна лекарката Албена Гагова, защото отказала да му даде плацентата на новороденото му дете. Владимир Стоянов е ударил д-р Гагова силно по главата и вследствие на това тя е получила мозъчно сътресение, счупване на носни кости, а устната й е била сцепена.

Протестът на лекарите ще бъде утре, пред лечебните заведения, като до момента болниците, които са потвърдили участие, са "Шейново", МБАЛ Пета градска, "Пирогов", "Аджибадем Сити клиник болница Токуда", "Аджибадем Сити клиник", "Св. Иван Рилски" и Александровска болница.

От Столичната лекарска колегия към БЛС са предоставили сини лентички за протеста и на диагностично-консултативни центрове.

Преди дни  лекари от болница "Шейново" излязоха на символичен протест в подкрепа на нападната д-р Гагова. Това напарвиха и нейни пациентки.

Заедно с други родители се събраха пред болницата, за да отправят апел агресията над медици да спре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Лекар

преди 6 години

Продължавайте да биете тия, които ви спасяват животите. Продължавайте да слушате продажните медийки, които постоянно ви насъскват срещу лекарите и прикриват политическите ***, които създадоха франкенщейна НЗОК.Все повече колеги заминават на запад, скоро и аз. След известно време вече няма да има кой да биете и преспокойно ще си мрeте в мъки без да ви помага никой.

2

Анонимен

преди 6 години

А Бърза помощ няма ли да се включат в гози протест?

1

Анонимен

преди 6 години

А кога ще излезнат на мълчалив протест срещу колегите си които пишат диагнози на престъпници и ги вадят от ареста?Ето последно,биячът от Несебър-много бил болен

fallback