fallback

Общ преглед
Художници, архитекти и общински съветници от БСП излязоха на протест пред НДК в защита на паметника "1300 години България".
Oще по темата


Те направиха жива верига около оградата на паметника, за да поискат неговото възстановяване и запазване.

Демонстрантите обвиниха общината, че демонтажът на паметника е "вандализъм", а оградата "незаконна".

Въпреки недоволството им обаче демонтирането на паметника е в разгара си. Пластиките от него ще бъдат внимателно свалени, транспортирани, съхранени и изложени в Националния исторически музей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

Симо

преди 6 години

Според мен всичко се руши, за да изчезне паметта на глупавия ни народ - вековната ни история и величие от далечното минало. Не случайно се започва с паметника 1300гИ аз не го харесвам, но това е историята ни. Политиците ни издигнаха паметник на американците, бомбардирали България, а на създателите на тази най-стара държава в Европа забвениеТова е политика за обезличаване на българите.

132

Калин

преди 6 години

Да го махат! А тези, които протестират, очевидно не са израстнали наоколо. Посочете ми един истински софиянец, който иска това изчадие на социалистическото изкуство да остане на мястото си!

131

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 138Сериозно - 20 години и един монумент вече е "грозен и опасен"? Как тогава ще обясниш ФАКТА, че само 3 години след откриването си, коментираният монумент вече е ограден, за да се предпазят хората от вече започналите да падат облицовки? Има ли друг паметник подобна съдба?

fallback