Снимка: bgonair.bg
fallback

На 5 юли - Професионалният празник на служителите на МВР, кадрите на вътрешното министерство излизат на протест.

По предварителни данни хиляди ще се съберат пред Народното събрание, а сред исканията им са увеличение на заплатите в сектора, пари за униформи и промяна в Закона за МВР.
Oще по темата


"За поредна година на служителя на Министерството на вътрешните работи не му се празнува. За пореден път ние няма да празнуваме, а излизаме на протест", коментира в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Хрисимов.

По думите му служителите на МВР се чувстват излъгани, защото на заседанието на Съвета за социално партньорство се е стигнало до консенсус и страните в съвета са се разбрали исканията на служителите да бъдат удовлетворени.

"На другия ден министърът на вътрешните работи отрече това нещо и каза, че е трябвало да бъде съгласувано с него", обясни Хрисимов.

А според експерта по сигурността Минчо Спасов протестиращите са избрали неподходящото място, за да изразят недоволството си.

"В България Законът за държавния бюджет не се спазва - от десетина години наредбата на нещата е такава, че само министър-председателят решава нещата. Истинското място е под прозорците на министър-председателя", категоричен бе той.

В разговора участва и председателят на СФСМВР Валентин Попов, който отсече, че доверието на служителите на МВР в политическата система и политиците е ерозирало до степен на пълната му липса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

до 70

преди 6 години

От няколко години 112 са към МВР.Така,че лелката от 112 е част от системата на МВР,затова,че вдига телефона тя е първа категория работничка с всички привилегии като и на останалите служители на МВР.Това ,че се записвал разговорът на нея не и дреме защото всички работещи в 112 и имащи допир до такива разговори са подписали декларации да не разгласяват нищо свързано със 112.За гафовете на 112 никой никога няма да разбере така,че на нея не и дреме!

66

Валдо

преди 6 години

Няколко въпроса имам към тази мързелива ***. Какво правим с телефонните измамници Вятово, Левски и тн. ? Какво правим с джебчиите в Игнатиево? Как в чужбина разкриват 60% от кражбите на коли,а тук 1.5%. *** престъпност,ддсарите дето без 1 ден стаж карат коли за 100к+. Не ви ли е неудобно изобщо,че взимате заплати? И последно - бихте ли хората, които скочиха на Пеевски. Само това ви интересува - пенсийката,заплатата и отпуската. Ако ще турско да стане. Срам сте!

65

I,II

преди 6 години

До Анонимен 69Уважаеми господине или госпожо това,което ви се е случило се нарича престъпление и вие сте в пълното си право да се обърнете за помощ, както сте го и направили. Въпросната "тетка",както вие сте се изразили от другата страна на телефона твърдите,че ви е крещяла. Това нейно поведение ме учудва,защото всички тези разговори се записват и не мога да си го обясня. Хората обаче не правят разлика между телефонистките от 112 и служителите на МВР. Те нямат нищо общо, а негатива са за МВР.

fallback