Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Докато се говореше как едни роми без нищо взели да преследват гребци, започна да се говори за бутане на къщи и ограничаване на браковете при ромите. Това е чист инцидент, от който започна да се възползва кой ли не. Може би политиците ги е страх да не изгубят ромските гласове.
Oще по темата


Това заяви в "България сутрин" председателят на "Евророма" Цветелин Кънчев. По думите му хората от ромската махала в Асеновград се определят като турци и от "Евророма" не са добре дошли там, поради което партията му няма дивиденти от конфликта.

Гостът не се съгласи конфликтът в Асеновград да бъде сравняван с бунтовете в Катунца. "В Катуница имаше социален сблъсък - бедни българи и цигани скочиха срещу Кирил Рашков", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител от "Обединени патриоти" Михаил Петров подчерта, че Патриотите не са предизвикали конфликта, а Валери Симеонов е в Асеновград в изпълнение на своите служебни задължения.

"Събарянето на незаконните постройки ще реши само частично проблема", отбеляза представителят на ВМРО и добави, че е необходимо незабавно производство по НПК за нападателите, за да разберат останалите, че не могат да правят каквото си поискат.

"Някой не иска да си загуби гласоподавателите. Надявам се да няма повече сблъсъци, но е факт, че трябва да се предприемат спешни мерки", каза още гостът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Гост

преди 6 години

"Събарянето на незаконни постройки" решава градоустройствени проблеми, за пръв път чувам, че някой решава по този начин проблем от НПК, ситуиращ хулиганска постъпка? Леле, колко малко вярва в НПК лидерът на ВМРО, за да заяви, че е "необходимо незабавно производство по НПК за нападателите, за да разберат останалите, че не могат да правят каквото си поискат"... Аз пък не искам и да знам за партия, която смята, че НПК се прилага за "останалите", а не за виновните! Такава партия е антинационална.

12

Аз

преди 6 години

По приказките си Кънчев ,колко много прилича на Каракачанов.Наперен ,с тон нетърпящ възражения ,иначе издърдори един куп глупости и повечето бяха само за да каже нещо.Ей,Кънчев...Ти като лидер на шведите как им помагаш в интеграцията?Това ,че ги пазиш от дискриминиране ,не означава че ги интегрираш.

11

Защото е така...

преди 6 години

Еуропата... и Брюксел ..- те са виновни , защото ни засипват с наредби за правата на малцинствата...и гейовете ..и проститунките ...и " интеграцията им "..., защото Това били Евро ценностите..и Демокрацията !?!.. А нашите политици шега во и угодничесщи се съгласяват с всичко ...за да се задържат по- дълго във властта ...!. Няма да има ни Оправия ..ни Стандарт с тоя ЕС...Тия Глобални ...- разтури ха и обърнаха хората и държавите с Хастара...нагоре...!.. Техните роднини на Запад им дават акъл за

fallback