Снимка: архив, БулФото
fallback

Агресията срещу лекар е израз на човешка примитивност и заслужава най-сурово законово наказание. Това се казва в позиция на Българския лекарски съюз по повод побоя над лекарката от "Шейново" д-р Албена Гагова.

От организацията посочват, че "за пореден път се сблъскваме с крайно недопустимо поведение към лекар, към лице, което полага грижи за здравето на пациентите, а в този случай се грижи за два живота - този на майката и на новороденото й дете.

Oще по темата
Тежкият побой над д-р Албена Гагова, всепризнат АГ-специалист и уважаван лекар, е поредният израз на осъдително и недопустимо поведение към медик.

БЛС няма да остане равнодушен към тенденцията на агресия срещу медицинското съсловие, която придобива нереални измерения, стигайки до крайна фаза на саморазправа - тежък физически побой, се допълва още в позицията.

Българският лекарския съюз ще предприеме всички възможни действия за превенция на агресията и ще направи всичко по силите си, за да се увери, че законовият инструментариум ще сложи край на това грубо и неоправдано отношение към всички медицински лица, пише още в нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Продължение

преди 6 години

Честно да ви кажа, искаше ми се да я убия тая медицинска сестра. Правеше всичко напълно целенасочено и нагло. Ако я бях шамаросал щяха да ме изкарат някакъв там австралопитек без мозък, а говоря 4 езика свободно + още 2 с някакви грешки... В мен ли е грешката, драги зрители и радиослушатели? В мен ли е грешката, че всичко човешко в мен се бунтува срещу такива хора? Кой смее да ме обвинява в агресивност? Нещастници некомпетентни корумпирани? Въпроса не е в плащането - има си каса, там плащам!

32

Анонимен

преди 6 години

Масйка ми почина от рак на дебелото черво. Оказа се, че една лекарка, която я е оперирала преди това за други неща, го е видяла навереме, но не е предприела нищо за да вземем мерки. Лекаря, който я оперира беше свестен. Но пред очите ми медицинска сестра рекетираше пациенти с онкологични заболявания от селата за по 2 - 3 лева и монети за да осигури място за сядане на хора, които трябва да лежат... Рекетираше хора в много тежко състояние, като ги викаше не по ред и ги държеше прави. Следва...

31

онко-болен пациент с

преди 6 години

съм от 7 годиниМога да изкажа искрената ми благодарност към лекари е сестрите ,с които имам постоянен достъп.....1. не съм видял някой от персонала да притеснява пациент за пари под масата!2.ясно виждам как изнемогват по липса на време ....малко са ,а пациентите напрегнати и неспокойни .......и двете страни имат своето право....изплашения пациент иска топлина ,внимание и време за разговор.......а сестрата и лекаря ги чакат още 25-30 човека .......и всеки от тях има своето право......

fallback