Снимка: архив, БулФото

Агресията срещу лекар е израз на човешка примитивност и заслужава най-сурово законово наказание. Това се казва в позиция на Българския лекарски съюз по повод побоя над лекарката от "Шейново" д-р Албена Гагова.

От организацията посочват, че "за пореден път се сблъскваме с крайно недопустимо поведение към лекар, към лице, което полага грижи за здравето на пациентите, а в този случай се грижи за два живота - този на майката и на новороденото й дете.

Още по темата
Тежкият побой над д-р Албена Гагова, всепризнат АГ-специалист и уважаван лекар, е поредният израз на осъдително и недопустимо поведение към медик.

БЛС няма да остане равнодушен към тенденцията на агресия срещу медицинското съсловие, която придобива нереални измерения, стигайки до крайна фаза на саморазправа - тежък физически побой, се допълва още в позицията.

Българският лекарския съюз ще предприеме всички възможни действия за превенция на агресията и ще направи всичко по силите си, за да се увери, че законовият инструментариум ще сложи край на това грубо и неоправдано отношение към всички медицински лица, пише още в нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase