Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Връщаме се 30 години назад в историята към посещението на дипломатическият корпус в Благоевград.

Заради високата визита целият център на града е обновен. Това е и последният мащабен проект на социализма, разказва Bulgaria ON AIR.

Новината, че Благовград е сред избраните да посрещне представителите на дипломатическия корпус идва от най-високото място в държавата - местната власт получава задача за една година и седем месеца да промени облика на града.

В проекта влизат площади, културни и административни сгради, алеи, атракциони и нова канализация. За реализирането му са избрани водещи архитекти по това време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Тодор

преди 7 години

Заглавието е некоректно. Как така Благоевград става красив град по времето на социализма, а комунизма си отивал? Да не би града да е променен от СДС, НДСВ или ГЕРБ?Хубаво би било направеното преди години да се уважава, а не да се пишат неверни неща.

77

от един на 25г

преди 7 години

До Анонимензначи 61 спрямо 56... да видим 1987г 9 милиона население 5 милиона работещи произвеждат 61 милиарда... 30г по-късно 7 милиона население 2 милиона работещи 56 милиарда... вървим в правилната посока, ама изчезваме :(

76

Точно там

преди 7 години

Точно там отчуждиха къщата на наши приятели.И ДО ДНЕС С МЪКА ГОВОРЯТ ЗА ТОВА.ТИКНАХА ГИ В ПАНЕЛЕН БЛОК И ЧАО БАМБИНА!!!!

fallback