Снимка: Facebook
fallback

7-годишно момче от Русе страда от тумор в мозъка и се нуждае от спешна операция в Германия. Родителите му имат изключително кратко време да съберат парите за нея и молят за помощ, за да върнат здравето и усмивката на детето си. Вие също имате възможност да се включите в дарителската кампания за малкото момченце.

Кошмарът за Филипина и Камен започва преди 5 години.

"Посещаваше детска ясла вече и се обадиха един ден, че е направил епилептичен гърч – доста сериозен, със загуба на съзнание. Трябваше да действаме бързо, защото положението беше сериозно", разказва пред БНТ майката на детето Филипина Цонева.

Двамата родители веднага заминават за София, където на 2-годишния тогава Алекс е поставена диагнозата тумор в главния мозък. Следва спешна операция, при която образуванието не е премахнато напълно, за да не се увредят жизненоважни функции на детето. Алекс се възстановява и е здрав и енергичен. До тази година, когато болестта отново напомня за себе си.

Той е започнал да прави пристъпи тази година. При последния ядрено-магнитен резонанс на 15 юни се е видяло, че туморът е пораснал двойно – в момента е 5 на 3 сантиметра.

И отново трябва да се действа бързо. Предстои операция в клиниката в Хановер, която разполага с най-съвременната операционна техника. Близките на Алекс трябва да съберат непосилните 50 000 евро. Споделят с вълнение, че от началото на кампанията с тях са се свързали много хора, които искат да помогнат на детето им.

Филипина и Камен най-много искат бъдещият първокласник да пристъпи училищния праг здрав на 15 септември.



Ако искате да помогнете на семейството на Алекс, можете да дарите средства на следната банкова сметка:

"Търговска банка Д" АД
IBAN: BG13 DEMI 9240 1000 1913 80
BIC: DEMIBGSF
Филипина Ненова Цонева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Дарих 20 лв.

преди 6 години

Но дайте ДМС , че два лева ми отидоха за превода ....Дано се оправи детето

15

Джони Холидей

преди 6 години

В този случай аз бих постъпил както в фирма Джон Кю. А за последствията хич не ми дреме.

14

еу

преди 6 години

До болни и здравиС тези 20 лева на месец здравна осигуровка как очакваш да станат нещата ? Не се заяждам, но съгласи се, че не е нормално сметката за телефон и интернет на месец да е повече от здравната осигуровка. И всички сме така, с малка вноска искаме медицина на европейско и световно ниво. Е няма как да стане!П.С Дано детето се оправи. Успех на него и родителите му в дългата борба с рака.

fallback