Снимка: Facebook
fallback

Ивайло Симеонов е една от най-големите ни надежди в тениса и за момента изпълва с гордост своите родители.

Уви, съдбата не е пощадила тенис надеждата. За Иво и неговото братче Павел съществува истинска опасност да загубят баща си Симеон Цонев.

Едва на 42 години, Симо е диагностициран с остра миелоидна левкемия и в момента води борба на живот и смърт, за да бъде до хората, които обича.

За съжаление, и тук, както и в много други случаи у нас, сумата за лечението на младия баща е непосилна за семейството му.

Видът на острата левкемия на Симо се характеризира с това, че има една особено неблагоприятна мутация на гена - FLT3(+). Тази особеност налагало и специфично лечение. Тази мутация прави болестта особено устойчива на традиционното лечение с химиотерапия, която правим в България и достигането на ремисия е почти невъзможно.

Надежда обаче има, защото зад граница има клиники, които успяват в битката. Там включват в комбинирано лечение нови лекарства, инхибитори на протеин киназата (Sorafenib, Midostaurin, Crinolalib), чиято цел на да подтиснат въпросната мутация, т.е. чувствително да намали броя на "лошите" клетки.

Ако имате желание да помогнете на един баща да изживее пълноценно живота си и да бъде неотлъчно до своите две слънца, да ги подкрепя и да им бъде най-голямата опора, дарете надежда и светлина на Иво и Павел, като дадете възможност на Симо да живее.

Още информация може да намерите във Facebook страницата Save Simo както и на адрес http://savesimo.eu/

Дарителска банкова сметка: BG02FINV91501317014389

Титуляр: Ивелина Павлова Стоянова

Бенефициент: Симеон Цонев Симеонов
Банка: FIRST INVESTMENT BANK, Bulgaria, Sofia
BIC/SWIFT код: FINVBGSF
Телефон за връзка: 0895 688 854 (Ивелина Стоянова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Ростислава Жекова

преди 6 години

Симо, бяхме съученици в "Лиляна Димитрова".Може би помниш. Пожелавам ти кураж и успех в тази трудна битка. Вярвам в добрия изход и стискам палци. Ще помогна и ще предам на други съученици, за да се включат.

16

Save Simo

преди 6 години

До МНЕНИЕТрябва да се има предвид, че медицината напредва. Статистика се води до 5 години. Процентите се на усехи се увеличават. Дори за най-тежките форми. Разбира се има много фактрори, като например физическо състояни преди диагнозата и възраст. Други заболявания..и тнтПроблема е, че в България вървим десетилетия назад! Нашата система не може да помогне на болните.Бъдете здрави!

15

Safri

преди 6 години

Bg socialno ministerstvo e mafia.Bg medii sa mafia.

fallback