Рисунката, която стана повод за разправии. Снимка: Facebook
fallback

Една детска рисунка, нарисувана с тебешир, стана повод за разправия и сълзи в Бизнес парка в столичния квартал "Младост 4".

"Днес официално ме изгониха от Бизнес парка. Досега не ми се е случвало никога през живота ми да ме гонят откъдето и да било. Но явно за всичко си има първи път. И то не че нещо съм се държала неприлично, а защото децата нарисували рисунка с тебешир на алеята", сподели в социалните мрежи журналистката Бела Чолакова.

Тя останала изумена от реакцията на охранителите, още повече, че никъде нямало обозначение да има подобна забрана. И най-вече - ставало въпрос за рисунка с тебешир.

"Дойде една жена и вдигна шум до небето кой я бил нарисувал и как това на нищо не приличало, все едно пожар бяха запалили. Аз, нали не си мълча, ѝ отговорих, че не сме знаели, че не може да се рисува, и като е забранено, да сложат табела.

Тя повика още двама охранители, явно за една детска рисунка с тебешири има нужда от подкрепление. И единият от тях, все едно нещо лошо правех, директно ми каза да напусна Бизнес парка. Било частна собственост и можело да забраняват достъпа на определи лица.

Явно една майка, която си седи кротко на пейката и до нея има рисунка, е достатъчно опасен субект и трябва да бъде изгонена. Толкова тъпо се почувствах и накрая наистина си тръгнах, и то разплакана.

Онзи ден един питбул се разхождаше без каишка в парка и изплаши децата, но тогава охрана не се появи… но за детската рисунка дойдоха трима. А най-лошото е, че с такива хора дори не може да се говори. Държат се все едно са всесилни и те третират като някакъв престъпник. Толкова ужасно не съм се чувствала не знам откога. И то заради едно нищо."

Тя е изпратила официално запитване до управата на Бизнес парка, за да узнае какви са правата и задълженията на посетителите му.

"Получих извинение от шефа на охраната на Бизнес парка. Все пак има някаква препоръка да не се рисува, да видим дали някъде ще бъде обозначено или съобщено официално", завършва майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

253

Майка ти

преди 6 години

Що ли пък всички с "частната" собственост просто не го духате ...

252

до 264

преди 6 години

Е какво пречи да си взема сандвич и да го хапна на открито?!!? Идеята да излезеш от сградата, да хапнеш нещо на крак, да седнеш на пейка да побъбриш с колеги...Който иска да си седи в ресторанти/ кафета! А бе какво ти обяснявам! Това е частна собственост, всяка фирма има договор, в който пише какво може да ползва! Външни хора нямат място там! Все едно аз да имам къща с двор, и изведнъж понеже някой нямал парк, да дойде в двора ми! Хайде по-сериозно, има парвила и трябва да се спазват!

251

Анонимен

преди 6 години

До МенИмате ресторанти и кафета,какво ядете по пейките като турски гастарбайтери

fallback