Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Мотивът за уволнението ми е да бъде назначен на мое място Атанас Капралов, който беше класиран втори за директор на Националния литературен музей, категоричен бе Пламен Крайски, вече бивш директор на музея в студиото на "България сутрин"

"След като спечелих конкурса от Министерството на културата започнаха да ми отправят намеци да го назнача за заместник. Той постъпи като такъв на 6-месечен изпитателен срок, но след като не показа необходимите за длъжността качества го освободих.

В онзи момент Боил Банов заяви, че е добре Капралов да остане на поста си, тъй като правителството тогава се сменяше със служебно и по този начин ще бъдат избегнати скандали. Затова направих Капралов уредник в къща музей "Петко и Пенчо Славейкови" за срок от 3 месеца, през които да има време да си намери нова работа", обясни Крайски.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че непосредствено след изтичането на договора на Капралов се е появила снимката, която показва как паркира колата си в двора на къщата на Яворов.

"Паркирах със служебна цел в частен имот с разрешението на собствениците. Музеят не разполага с автомобил и затова се налагаше да ползвам личния си", каза още гостът.

Въпреки че случката се е разгиграла в частна собственост, министърът на културата преценил, че не може да работи с човек, който не разбира какво е паметник на културата.

Пламен Крайски подчерта, че не смята да обжалва решението за отстраняването му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Иван Русков

преди 1 година

Четох коментарите -то злоба, злоба...Чак звучат зловещо !Капралов е талантлив и продуктивен автор, отличен ръководител и затова е обект на завист. Ами свикнете, че има кадърни и умни творци! Нека това не ви дразни и озлобява! Нездравословно за вaс е!А това ,че има интелигентна съпруга, която го подкрепя ,е един плюс в днешното време, когато 80% от българите са разведени или самотни.За всички умни хора Капралов е истински и талантлив поет, заради които нашата мачкана родина ще оцелее

24

Анонимен

преди 6 години

Народът го е казал: вземи единия, та удари другия! КОНКУРС! Проведен от независими експерти. Тук е нужен човек, който разбира от архиви и от литература, с доказани качества, ялко личност в българската култура!

23

пълна заблуда

преди 6 години

ХИ, хи - моля ви се - не мога да спра да се смея! Страхували се разни от въпросния Капралов? Това е абсурд - този човек изглежда постоянно пред нервен срив, хаотичен, болнав и разчитащ май на жена си да го защитава от неправдите и житейските несгоди? Самия факт, че постоянно е в търсене на нова работа показва колко се страхуват от него - толкова, че по собствените му думи в интервюта" са го принудили да напусне родния си Димитровград.." ? Това дали е постъпка на смелчага и боец ,а?

fallback