Снимка: Булфото

Шведски турист неочаквано се превърна в най-дискутираното лице у нас през изминалата седмица. На 3 юни вечерта 53-годишният Ралф Георг Сундберг изрита брутално с ритник в главата камериерката Деяна Петкова в хотел в родния курорт Слънчев бряг, а действията му срещнаха огромна реакция както в родното, така и в шведското общество.

"Аз няма да се укрия, моля ви, не ме пращайте в затвора. Не мога да спя, не мога да ям. Извинете ме за моето поведение, но не си спомням. Моля ви!", каза през сълзи 53-годишният швед пред съда.

Още по темата
Заради действията си обаче той не срещна особена подкрепа дори от свои сънародници, които поискаха в местните форуми затвор за своя сънародник.

Срещу Сундберг бе повдигнато обвинение за лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което законът предвижда наказание глоба, пробация или лишаване от свобода до 3 г., ако лицето е осъждано.

В разгара на скандала с шведския турист екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса: Какво да е наказанието за Ралф Сундберг? В традиционната ни анкета участие взеха 1598 души.

Над половината от тях – 52%, искат Темида да си свърши работата и да има ефективна присъда за Сундберг. Други 21% не смятат, че ще се стигне до ефективна присъда, а по-скоро до условна такава и глоба.

За на 12 на сто от анкетираните темата скоро бързо ще отшуми и съвсем скоро шведът ще си тръгне по живо, по здраво в родната си страна.

Не липсват и любители на нетрадиционните наказания, които предлагат Сундберг цяло лято да мие тоалетните в хотели из Слънчев бряг за наказание.

Едва 1% пък е броят на тези, които не се вълнуват от тази история, а чакат началото на своята лятна отпуска и морската прохлада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase