Слави Трифонов. Снимка: архив, БулФото
fallback

Шоуменът Слави Трифонов заяви в писмо до медиите, че "ще има възмездие" след решението на депутатите да няма промяна в изборните правила. Според него днес те са суспендирали Конституцията.

Oще по темата

"В Конституцията пише, че цялата власт произтича от народа и народът упражнява властта си и пряко. На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си. Днес депутатите не признаха тази воля и практически извършиха държавен преврат", смята Трифонов.

По-рано днес депутатите отхвърлиха на първо четене промените в Изборния кодекс, с които се въвеждаше мажоритарно гласуване в два тура.

Зад поправките застанаха само народните избраници от ГЕРБ и Воля, общо 98 на брой. Против тях очаквано гласуваха БСП, ДПС и партньорът на ГЕРБ във властта - Обединени патриоти, общо 122-ма.

Трифонов заявява още, че от днес ние не живеем в демократична държава, а в някаква "уродлива форма на партийна аристокрация".

"Аристокрация, която живее и управлява с една-единствена цел – собственото си благо. Това са фактите. И ние трябва да ги осъзнаем. В европейската история обаче аристокрацията винаги е била изхвърляна от властта. Дали по мирен път или с революция - няма значение. Ние също ще изминем този път. Ще има възмездие. По един или друг начин. Това ще реши българският народ. Аз също съм част от българския народ и ще бъда част от това решение", посочва шоуменът.

По думите му всичко зависи от българския народ, който е суверенът по Конституция.

"В крайна сметка такава е демокрацията. А историята е показала, че българският народ е мъдър. Затова ще завърша с две поговорки. "Каквото повикало - такова се обадило". И "На зла круша – зъл прът", пише Слави Трифонов в края на писмото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

276

Анонимен

преди 6 години

Много хора може бу се възхищават на Славито, ама неговото си е чист популизъм, породен от очевидното намерение да се пробва в политиката в близко бъдеще.Изборните правила не са проблема в българския (политически) живот. Проблема е, че мутрите, начело с най-голямата такава, не спазват правила, защото санкции не ги ловят. Всичко живо в парламента без чистачки, секретарки и друг обслужващ персонал трябва да е зад решетките, както направиха в Румъния.Оправия иначе няма да има, то е ясно.

275

П.Петров

преди 6 години

Демокрацията в този си вид е не по-малко утопична от комунизма, а в България сме олигархия, не демокрация!За истинска демокрация трябват компетентни избиратели, отстояващи спазването на политическите ангажименти, на които са гласували доверие! - ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, СВОБОДНИ МЕДИИ, НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА, КАЧЕСТВЕНО МАСОВО ОБРАЗОВАНИЕ!Докато тези неща ги няма, всичко е манипулация на тълпата от нагли селски тарикати, като Борисво,Първанов,Доган,Гергов и марионетката им Трифонов барабар със сценаристите му!

274

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 304.По какъв начин мажоритарния вот ще направи депутатите по-качествени, след като мажоритарният избор на кметове не е направил кметовете такива? - За справка Ценко Чоков, Стефан Софиянски, Кирил Йорданов, Иван Евстатиев и т.н.Мажоритарният вот, по-малкия брой депутати и символичната държавна субсидия са само в полза на олигархията с медийна власт(Гергов,Пеевски,***). По-евтини и по-зависими от тях политици. Народът е ***, овчедушен и манипулиран. Каква ВОЛЯ има?

fallback