Мариянна и семейството й. Снимка: Facebook
fallback

С химиотерапия ще започне лечението на онкоболната Мариянна Цакова от Габрово в турска клиника.

Oще по темата

39-годишната жена, майка на три деца, е с диагноза рак на шийката на матката. Тя е претърпяла няколко операции у нас, а много хора се отзоваха на призива за събиране на средства за продължаване на лечението й в Турция. 

Лечението й там ще премине през няколко етапа, пишат приятелите й на страницата й във Facebook "Да Помогнем на Мариянна".

Офертата за химиотерапията е 20 хил. евро, има и допълнителни изследвания за около 6 хил. евро.

Ако не се повлияе от назначената терапия, методът на лечение ще бъде сменен, което може би ще се доплаща. 

"След химиотерапията ще има процедури за стабилизиране на бъбреците, лечение на стомах (също засегнат леко от рака). За момента вярваме, че набраната сума е достатъчна за лечението и евентуално ще можем да доплатим в случай на неповлияване от назначената химиотерапия. За това искаме да кажем БЛАГОДАРЯ И ПОКЛОН на всички откликнали на апела за помощ", пишат приятелите на жената и призовават да бъде подадена ръка и на други, които се нуждаят от помощ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

king_for_a_day

преди 6 години

За очната клиника в Турция, каквато имало от сума ти години, а в България не - можеш ли да прецизираш колко отдавна? Ходил съм на преглед във варненска клиника преди около 22 години - тогава бях на 15 и не препоръчаха операция с лазер, защото окото още се развивало през пубертета. Извод 1: явно не винаги оперират без причина; извод 2: преди повече от 22 години в Бг имаше вече реномирана очна клиника. Но ако ходенето по болници "като хотели", само защото са лъскави, ви е определящото - ваша воля.

27

king_for_a_day

преди 6 години

А за Токуда - нивото е по-ниско спрямо преди 5-10 г. Там се провеждаха всички профилактични прегледи на фирмата ми и имам мноооого голяма представителна извадка от мнения (няколкостотин човека сме). От 2 г. фирмата ползва други клиники. Отделно съм ходил и за всякакви други изследвания, защото ми плащаха от частен фонд и цената не ми е била фактор. Не знаех, че са я купили турци (едва ли има значение какви са по националност), просто зная, че японците са я продали и си личи. Факт.

26

king_for_a_day

преди 6 години

Разбира се, по единичен случай не може да се съди, затова аз публикувам само това, което зная - резултата от изключително тежко заболяване на мой близък, върнат от гроба. Нека всеки публикува резултатите от лечението на свои близки тук и в Турция. Но не да ми говорите за това, дали приличали на хотел или не болниците, а колко тежко е било състоянието на човека и дали са го спасили. Защото се радваме на новини по медиите, когато някой замине за Турциоя, но нищо не се казва как се връща...

fallback