Снимка: Bulgaria ON AIR

В България нямаме функцията "първа дама" в политиката. Десислава Радева е жената на президента. Но тя не може да си говори както си реши. Също така тя не може да е "Dessy". Или е "Госпожа Радева", или е "Десислава", но не и това фамилиарничене, което хората мислят, че е стопяване на разстоянието между управляващи и управлявани.

Още по темата

Това посочи Мария Касимова-Моасе, журналист, публицист и специалист по социален и бизнес етикет и протокол в студиото на "България сутрин".

Повод за нейният коментар беше публикация на Десислава Радева, която набързо взриви социалните мрежи. В поста си Десислава Радева обходи теми от котешкия СПИН до София прайд и дискриминацията.

Дали обаче тя може да си позволи да пуска всяка една своя мисъл свободно в интернет или е по-добре да вземе предвид позицията си и да се самоцензурира?

"Госпожа Радева изглежда като неконтролиращ се човек, които пуска всяка една мисъл в интернет пространството. Хората със сигурност сравняват първите дами, дори и при липсата им. Това не е политическа функция у нас, но е част от образа на президента", поясни тя пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase