Снимка: архив, БулФото
fallback

Бившият финансов министър Петър Чобанов е категоричен, че не е било решено да се фалира КТБ.

"Ние предложихме да се спаси банката, но нямаше политическо съгласие това да се направи. Искахме една част от банката да продължи да функционира", каза бившият финансов министър пред Нова телевизия.

Oще по темата

"На срещата за банковата система, чиято стенограма беше разсекретена, се обсъждаше какво правим, за да спасим системата и самата банка", посочи Чобанов.

По думите му от стенограмата става ясна политическата среда, в която са се вземали решенията тогава.

"Ситуацията е изострена, а политическата емоция взима своя връх", коментира Чобанов.

Той допълни, че оставката му тогава е поискана 15 пъти, но ако я беше подал, не е имало кой да свърши практическата работа, която не е била лесна.

"За шест часа получихме разрешение от Европейската комисия за държавна помощ за цялата банкова система", посочи бившият финансов министър.

По думите му причината за фалита на КТБ е, че огромна част от кредитите са били необезпечени.

Според него, който е предизвикал този капиталов недостиг, е откраднал парите. "Да видим какво ще каже съдът", обобщи бившият финансов министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Мирко

преди 6 години

Поредните празни прикачки, от които няма да има абсолютно никакъв резултат. Абсолютно неприемливо е 3 години след фалита на пирамидата КТБ да няма нито един осъден. Ако подобно нещо се беше случило, в някоя друга държава от ЕС виновниците отдавна щяха да гният по затворите.

44

u4en

преди 6 години

Треска ги тресе! Цв. Василев ги изигра - остана жив! Свършва мандата на Цаца и Василев почва да говори! Пъклен план организиран от серГЕЯ и Сараите..осъществен от ДАНС-Писанчов..МВР-Йовче..Прокуратурата..Сидер-оф....Искров..под ръководството на ОРЕШАРСКИ ! Местан знае всичко - отстраниха го за да не му дадът дял ! МЕСТАНЕ...КАЖИ СИ....Искаме ДОГАНА и серГЕЯ в КАУША доживот ! Това е СВЕТОВЕН РЕКОРД по кражба-близо 5% от БВП ! За това няма прошка !!!

43

Анонимен

преди 6 години

"Искахме да спасим КТБ, но нямаше съгласие"...Това и трябваше да се докаже- че всички са искали КТБ да фалира! Който не е искал-да е възразил пред СМИ, за да предупреди вложителите и да поиска намеса на ДАНС и компетентните органи за подготвяно държавно престъпление Но никой от присъстващите не е предприел такива действия !Следователно всички присъствали са укривали подготвяното престъпление и са престъпници!

fallback