Снимка: архив, Булфото
fallback

От началото на тази година се увеличава броят на възрастните хора, претърпели насилие в къщи. Това показват данните от работата на СНЦ "Екатерина Каравелова" по проект "Изпълнение на държавната политика по проблема "домашно насилие".

До края на май тази година се регистрирани двайсет и шест пострадали, а включените със съдебна заповед в специализирани програми за извършители са девет.

Според статистиката един от четири случая на домашно насилие срещу родители е извършен от пълнолетните им деца, които живеят с тях.

Най-много са случаите на насилие между партньори и, според специалисти, най-често това са семейства, живеещи в патриархални условия. Разработена е програма за работа с подрастващи за ранна превенция и защита от домашно насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Владимир Шаломов

преди 6 години

Когато будните източноевропейски народи се вдигали на протести и митинги през комунизма, нашите дърти мишки тогава мълчали като женски полови органи. Тогава са търпели, сега искат друго да е. Няма как!

17

Анонимен

преди 6 години

До ПутинТака е! Прав си! Като си спомня само какъв секс имаше през 60-те! А сега, какво е! Нищо!Демокрация рийшли!

16

Анонимен

преди 6 години

Въпрос на възпитание. С малки изключения, вина имат родителите, които са възпитали децата си по този начин, че след време да им посегнат.

fallback