Снимка: архив Булфото

"Оказва се, че човекът е абсолютен селяндур. Живее в много малко селце, в което всички се познават. За него казват, че не пиел повече от другите. Но веднъж преминал шведската граница се превръща в звяр", разказа българската с шведско гражданство Мариела Нордел за Ралф Сундберг, който стана известен като "шведът с ритника".

Тя добави, че ако това се беше случило в Швеция, Ралф щяло да го споходи далеч по-мрачна съдба.

"Шведското общество е наясно с този тип туристи и няма как повече да бъдат дискредитирани, но ние самите трябва да вденем, че няма защо да им се прекланяме и, че те не са повече от нас. Ако това се беше случило в хотел в Швеция до минути хиляди организации щяха да се включат да го превъзпитават, обществото щеше публично да го порицае. Щяха да го разкъсат", поясни Нордел пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

В разговора се включи и Светослава Петкова, дъщеря на пострадалата камериерка.

"Психическото състояние на майка ми се влошава. Водихме я само на съдебен лекар, но предстои и преглед при психолог в понеделник. Тя преди това не се е сблъсквала с нападателя. Той е минал покрай нея и е започнал да говори нещо много тихо, тя не го е разбрала попитала е "Какво?" (What?), а той я изритал. Тя ще се върне на работа в хотела. Случилото се е прецедент", разказа Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase